Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Spania se alătură iniţiativei Italiei,…

Spania se alătură iniţiativei Italiei, Franţei, Ungariei şi Cehiei cu un apel către autorităţile R.Moldova

Din partea membrilor moldoveni ai asociatiei ” Salvados Para Salvar” din Spania (www.salvadosparasalvar.com), dorim sa facem din nou o adresare catre conducerea Republicii Moldova . 

 Dupa cum intelegem problema actuala a stagnarii acestui proect consta in definitivarea cadrului juridic national, care sa permita tuturor, inclusiv minoritatilor etnice, religioase, sexuale, celor cu dizabilitati etc, sa aiba aceleasi drepturi, asa cum spune si Constitutia tarii noastre.

 Cunoastem că un astfel de cadru juridic exista in toate tarile UE, in care nu se ingradeste dreptul la libera circulatie pentru minoritati, care n-ar fi ele. Parerea noastra este ca nimeni nu poate judeca sau condamna pe cineva pentru ca vede lucrurile altfel decat noi. Prin a lipsi de drepturi o persoana sau un grup minoritar, nu inseamna ca s-a rezolvat problema lor. Credem ca aceste subiecte ar trebui studiate la alt nivel, dar nu sa se lipseasca de dreptul de a obtine un loc de munca, exprimare libera, etc., inclusiv si libera deplasare inafara tarii. Dorim si speram ca in viitorul apropiat se va rezolva aceasta problema si vom avea cu toti aceleasi drepturi, fara exceptii, si vom putea sa circulam liberi in Europa.

 Cu mult repect Pavel Costas – presedinte al asociatiei ” Salvados Para Salvar”

mesaj transmis prin intermediul MAEIE